Aanhoudingen zaak mensenhandel

vrijdag 15 september 2017

Baarn - De politie heeft maandag 28 augustus drie mannen aangehouden omdat zij verdacht worden van onder meer mensenhandel .

Naar aanleiding van een melding over illegale prostitutie, heeft de politie samen met toezicht en handhaving van de gemeente Baarn eind vorig jaar een woning bezocht in Baarn. In deze woning bevonden zich een man en twee buitenlandse vrouwen die zich niet konden legitimeren. Alle drie zijn meegenomen naar het bureau voor verhoor. Beide vrouwen waren illegaal  in Nederland, werkten in de prostitutie en hebben aangifte gedaan van mensenhandel. De vrouwen vertelden dat zij naar Nederland zijn gehaald, de taal niet spraken, niemand kenden en afhankelijk waren van mannen die hen in de prostitutie lieten werken. Voor de slachtoffers is opvang en slachtofferhulp geregeld.

 

Uit verder onderzoek kwamen drie personen in beeld die betrokken zouden zijn bij het uitbuiten van de twee vrouwen die aangifte gedaan hebben. Op maandag 28 augustus zijn de drie verdachten aangehouden. De politie heeft in drie woningen een doorzoeking gedaan. Hierbij zijn onder andere telefoons, laptops, een auto en geld inbeslaggenomen.

 

De raadkamer heeft op 7 september de voorlopige hechtenis van de twee hoofdverdachten met 90 dagen verlengd.  De eerste weken hebben zij beperkingen opgelegd gekregen wat betekent dat zij alleen contact mochten hebben met hun advocaat. De derde verdachte is in vrijheid gesteld en blijft beschikbaar voor het onderzoek. De politie sluit meer aanhoudingen in het onderzoek niet uit.

 

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Hilversum | 112 alarmeringen Hilversum | Goedkoop Tanken in Hilversum | Supermarkten in Hilversum | Weerbericht Hilversum