Hilversum | straatinfo

inbraak politie meldingen

Inbreker loopt tegen de lamp

inbraak

Hilversum - Door een DNA hit op een zaklamp heeft de recherche een 18-jarige man uit Naarden aangehouden voor een inbraak in Hilversum.

Donderdagnacht 27 juli 2017 breekt een inbreker in bij een woning aan de Diependaalse Drift. De bewoners zijn op dat moment met vakantie. De inbreker doorzoekt het hele huis en vertrekt met buit. De volgende ochtend ontdekt een buurtbewoner dat er is ingebroken in de woning en belt de politie.

Er wordt direct een onderzoek ingesteld in en rond de woning. Door het hele huis worden sporen gevonden van de inbreker. Waaronder een zaklamp die mogelijk is gebruikt, deze ligt nog brandend op de grond. Een rechercheurs van de Forensische Opsporing kan een speekselmonster van de zaklamp afnemen. Dit monster is ingestuurd naar het NFI (Nederlands Forensisch Instituut).

Dinsdag 26 september kreeg de recherche de uitslag van dit onderzoek. Een volle match met een 18-jarige jongen uit Naarden. Woensdag 27 september is deze verdachte buiten heterdaad aangehouden in zijn woning. Het onderzoek naar de verdachte gaat verder.

Soortgelijke berichten

Politie waarschuwt voor inbreker
Enschede

Herkent u deze inbreker?
Vrouwenpolder

Politie houdt inbreker aan dankzij alerte melder
Zwolle

Man wordt gebeten door mogelijke inbreker
Breda

Inbreker aangehouden
Castricum

Inbreker overlopen
Zutphen

Inbreker betrapt
Lelystad

Inbreker aangehouden
Utrecht

Inbreker overlopen
Aerdenhout

Inbreker aangehouden
Alkmaar

kaart

kaart
De lokatie van het bericht is automatisch verkregen. Het kan dus zijn dat het bericht op deze kaart afwijkt van de echte lokatie.

Meer politieberichten uit de regio