Hilversum | straatinfo

overige politie meldingen

Aandacht voor veiligheid politiemedewerkers

vrijdag 30 januari 2015 overige

Hilversum - In het RTL-nieuws van vrijdag 30 januari ging korpschef Gerard Bouman in op vragen over de veiligheid van politiemensen. Hoewel het dreigingsniveau in Nederland niet is verhoogd na de aanslagen in Frankrijk en Belgi, is wel een aantal afspraken aangescherpt die de veiligheid van politiemensen betreffen. Daarnaast zal de politie intensief aanwezig blijven in de wijken. In persoonlijke verbinding met de bewoners kan zij vormen van radicalisering vroegtijdig signaleren en er samen met partners snel op anticiperen.

In het interview gaf de korpschef aan dat alle politiemensen geschrokken zijnvan wat er in Frankrijk en Belgi is gebeurd, zeker voor wat betreft de executievan de twee Franse collega?s. Hij is hierover voortdurend in constructiefgesprek met medewerkers, vakbonden en de Centrale Ondernemingsraad. Hij sprakondermeer met politiemensen die het Binnenhof bewaken. Zij zijn het met elkaareens: ?Wij zijn geschrokken, maar niet bang. Bij de NOS in Hilversum zag ik datdeze week bevestigd. Politiemensen zetten nog steeds een stap naar voren alsanderen terugdeinzen. Ik vind het nog dagelijks een eer om met mensen te mogenwerken die ondanks onrust over hun eigen veiligheid toch doen wat nodig is voorde veiligheid van anderen.?

Gunlocks

Wel is de huidige situatie aanleiding om een aantal procedures tegen hetlicht te houden. Bouman: ?Wij houden onze maatregelen altijd tegen het licht alszich ingrijpende zaken hebben voorgedaan.? Vuurwapendragende politieagenten diein uniform naar en van huis reizen, moeten tijdens deze reis hun wapen dragen.Zij krijgen hiervoor de beschikking over een gunlock of kluisje zodat ze hunvuurwapen thuis veilig kunnen opbergen. De maatregel dient niet alleen deveiligheid van de politieagent; onderweg kan indien nodig ook worden opgetreden.Daarnaast wordt de toegang tot, en de veiligheid binnen, politiebureaus onder deloep genomen.

Werken in de wijk

Vanzelfsprekend zal de politie alles doen wat mogelijk is om kwetsbaremensen, panden en organisaties te bewaken en beveiligen. ?Maar?, zegt korpschefBouman, ?meer bewakingstaken haalt ons wel weg uit de wijken. En dat moeten wijniet willen! In Nederland vinden wij het van het grootste belang om persoonlijkin verbinding te staan met de bewoners van onze wijken en dorpen. Het stelt onsin staat om radicalisering vroegtijdig te signaleren en er samen met onzepartners op te anticiperen. Er is geen wijk of straat waar wij niet komen.?

Soortgelijke berichten

Tiende herdenking bij Tuin van Bezinning
Nederland woensdag 10 juni 2015

Drie aanhoudingen en tabletteermachine aangetroffen
Neer maandag 14 augustus 2017

ALERT Online van start
Nederland maandag 28 oktober 2013

Politiebureau Zaandam-Centrum op afspraak te bezoeken
Zaandam donderdag 30 november 2017

Onjuiste weergave politiewerk Haarlem in media
Haarlem dinsdag 02 december 2014

Vakbonden organiseren nieuwe cao-acties
Nederland woensdag 22 april 2015

Aandacht voor 112 met cartoonwedstrijd
Nederland dinsdag 11 februari 2014

Politie neemt extra maatregel beveiliging Youforce
Nederland woensdag 25 februari 2015

Niet in politie-uniform naar carnaval
Nederland donderdag 12 februari 2015

Teamchefs politie Zeeland-West-Brabant
Tilburg maandag 01 september 2014

kaart

kaart
De lokatie van het bericht is automatisch verkregen. Het kan dus zijn dat het bericht op deze kaart afwijkt van de echte lokatie.

Meer politieberichten uit de regio